16 Haziran 2016 Perşembe

Euro 2016 Notları #6


Romanya Bogdan Stancu'nun penaltılarıyla yoluna devam ediyor. Bogdan Stancu 1984'te Arnesen ve 2000'de Mendieta'dan sonra bir Avrupa Şampiyonası'nda iki penaltı golü atan üçüncü oyuncu olmuş. İlhan Cavcav bunu beğendi. 

İsviçre maçında ilk yarıda tek isabetli şutu penaltıdan gol olan Romanya, Euro 2016'da 3 isabetli şut attı ikisi penaltıdan gol oldu. Turnuvadaki iki penaltı da Romanya'ya çalındı. Penaltıları yaptıran iki isim de Juve'den. Patrice Evra ve Stefan Lichtsteiner. Evra'nın turnuvayı pek iyi geçirdiği söylenemez ama Lichsteiner'a laf yok. Kendisi dünyanın en underrated beklerinden biridir. 

Romanya Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı 14 maçta sadece 1 kez galip gelebilmiş. Umarım bu seriyi sürdürürler. Arnavutların yoluna devam etmesini istiyorum ben.

Haris Seferovic yine dünyaları kaçırmaya devam ediyor. Girdiği pozisyonların yarısını gole çevirse şimdiden turnuvanın gol kralı olma yolunda önemli mesafe alacaktı. Ukrayna ve Avusturya gibi İsviçre'de iyi bir forvete sahip olmamanın sıkıntısını yaşıyor. Vladimir Petkovic ısrarı bırakıp wonderkid Breel Embolo ile başlamalı artık. 


İsviçre'de Granit Xhaka iki maçta da 100 pas barajını geçti. Arnavutluk karşısında 113, Romanya karşısında 102 pas ile oynadı. 100 pas barajını aşan diğer isim Toni Kroos. Granit Xhaka kardeşi Taulant'ın geri planda kaldığı bu turnuvada performansıyla parlayan oyunculardan bir tanesi. İsviçre'nin orta alandaki beyni konumunda. İkidir maçlarını anlatan spikerler basit oyunundan, ileriyi pek düşünmediğinden dem vuruyor ama iki maçta 7 şans yaratmış. Dimitri Payet'den sonra ikinci bu alanda. Payet dışında turnuvada iki defa maçın adamı seçilen tek oyuncu aynı zamanda. Arsenal'ın beş kuruş para harcamadığı son dönemde kendisi için 30 milyon pound ödemesi, aslında ne kadar kaliteli ve potansiyeli olduğunun kanıtı.

Slovakya'da Marek Hamsik takımını sırtlamaya devam ediyor. Bir muazzam gol ve asist ile oynadı. Vladimir Weiss'a yaptığı asist, Bonucci'nin Giacherini'ye yaptığı asist ile beraber turnuvanın en iyisi. World Class.

Vladimir Weiss'a değinmeden edemeyeceğim. Avrupa dışında oynayıp Avrupa Şampiyonası'nda gol atan ilk futbolcu olmuş bu gamsız. Ya kardeşim senin ne işin var Katar'da? 3 yıldır kariyerini, gençliğini, yeteneğini, potansiyelini heba ediyorsun oralarda. Böyle kötü bir kariyer planlaması olan başka bir futbolcu daha yoktur dünyada. Yakınları, arkadaşları elinden tutup demiyor mu buna ne işin var oralarda diye. Üstelik bu sezonun ortasında takım değiştirmiş Katar'da. Al-Gharafa kulübüne transfer olmuş. 

İyi bir turnuva geçiyor kendisi. 6 şans yaratmış ve bu alanda Granit Xhaka'nın ardından üçüncü sırada. Güzel de bir gol buldu. Elseid Hysaj ve Fabian Schar gibi o da turnuva sonrası transfer yapabilir, yapmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder