15 Haziran 2016 Çarşamba

Euro 2016 Notları #4


Birbiriyle oynayan takımların koşu mesafeleri alt alta veya birbirine yakın genel olarak. Ama absürt birkaç mesafe olduğunu söylemek mümkün.  Milli Takım'ın bir hayli kötü, düzensiz ve 'ruhsuz' futbolu koşu mesafelerine de yansımış doğal olarak. 24 takım arasında 22. olmuşuz. Altımızda İrlanda ve İsveç kalıyor ki onlar birbirleriyle oynadı zaten. 

Belçika rakibi İtalya'dan yaklaşık 12 km daha az mesafe katetmiş. İnanılır gibi değil. Bu seviyede bir turnuva maçı olsun veya olmasın önemli değil. Herhangi bir maçta dahi böylesine bir fark kabul edilemez. Üstelik Antonio Conte'nin sahaya sürdüğü 11, turnuva tarihinin en yaşlı 11'i, yaş ortalaması 31,2.  

Kuzey İrlanda ve Arnavutluk gibi düşük profilli kalan takımların rakiplerine göre daha az koşmuş olması da bir o kadar garip. Yaklaşık olarak Arnavutluk İsviçre'den 6 kilometre daha az koşmuş. Kuzey İrlanda da Polonya'dan 1 km daha az mesafe kat etmiş. Teknik kapasitesi ve yapabilecekleri sınırlı bir takımla, rakibi ile arasındaki kalite farkını daha fazla koşarak kapatır, kapatmalıdır. Normali budur. Sonra vay efendim niye kaybettik!

66. dakikada Alesandar Dragovic'in atılmasıyla kalan süreyi 10 kişi oynayan Avusturya'nın 9 takımdan daha fazla koşmuş olması da takdir edilesi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder