14 Haziran 2016 Salı

Euro 2016 Notları #2


Almanlar hakkında çok fazla konuşmaya gerek olmadığını herkes biliyor. Takım neredeyse kusursuz, makine gibi işliyor. Joachim Löw bile takımın mükemmele yakın oyunundan sıkılmış olacak ki maç esnasında acayip hareketlerde bulunuyor. -Detaya girmeyelim.- Yalnız anlamadığım bir nokta var. Joachim Löw'ün sahte dokuzlu oyun anlayışını ve dolayısıyla Götze'yi tercih etmesini anlayabilmiş değilim. Elinde harika bir sezon geçirmiş, formda ve hazır Mario gomez dururken Bayern'de sezon boyu kulübeye hapsedilmiş diğer Mario'yu sahaya sürmesi nereden baksan tutarsız. Üstelik Götze baya formsuz. Görünen o ki Löw'ün bu denemesinden istediği verimi alamadığı ortada. Bir sonraki maçta Gomez ile başlamaması için hiçbir sebep yok şu durumda. 

Toni Kroos'a ayrı bir parantez açmak gerek, inanılmaz oynuyor. Adeta kumandan. Konuşmak için erken ama turnuvanın en iyi 11'ine girmemesi sürpriz olur şu ölçüde devam ettiği sürece. Takımının en çok topla oynayan ismi olup karşılaşmayı %94 pas isabeti ile tamamladı. Onu izlemek büyük keyif, topu ayağına aldığı her an çok özel.  Özil'in asisti, Yarmolenko'nun Kono'ya çıkardığı pas ve sonrasında Boateng'in çizgi üzerindeki müthiş hamlesi de maçtan arta kalan diğer özel anlar.

İyi de maç oldu. Bizim milli takımı izledikten sonra ilaç gibi geldi. Ukrayna beklediğimden fazla direnç gösterdi açıkçası. özellikle bir ara Ukrayna bekleri Shevchuk ile Fedetskiy çılgın atmaya başladı kenarlarda. Artem Fedetskiy 5 top çalmış. Bu alanda takımının ve sahanın lideri.  Turnuvadaki birçok takımın yaşadığı sorun, Ukrayna'nın da temel sorununu oluşturuyor: kaliteli bir santrfor eksikliği. Yaratıcılık sorunu deniyor ama aslında öyle değil. İş niteliksiz santrforlarda bitiyor. kanatlarda Andriy Yarmolenko ve Yevhen Konoplyanka varken yaratıcılık sorunundan dem vurmak komik olur. Bu ikilinin önündeki Roman Zozulya kötü, bu ikilinin önünde yetersiz kalıyor.

Grubun diğer maçı Kuzey İrlanda ile Polonya arasında oynandı. Bu maçı izlemedim ama Kuzey İrlanda'nın kabir azabı gibi takım olduğunu söylüyorlar. Turnuvanın en zayıf takımı oldukları doğru ama sonuna kadar onurlu mücadele edeceklerdir. Görüyoruz ki etmeyenler de var. Polonya kağıt üstünde harika gözüküyor. Arkadiusz Milik, Krychowiak, Beşiktaş'ın gündeminde olduğu iddia edilen Kamil Glik, Kuba ve tabi ki Robert Lewandowski. Milik turnuva sonrası transferin en gözde oyuncularından biri olabilir. Uçuk istatistikler var maçtan. Kamil Glik çıktığı 7 hava topunun tamamını almayı başarmış, Lewandowski ise şut kullanamamış. İnsan hayret ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder