17 Mart 2014 Pazartesi

Vaclav Kadlec


Frankfurt'un sezon başında Sparta Prag'tan transfer ettiği 21 yaşındaki Çek forvet Vaclav Kadlec Bundesliga'ya hızlı bir yarış yapmıştı, ama devamında beklentilerin altında kaldı.

Zamanında Liverpool ile deneme antrenmanlarına çıkması, bir diğer ada ekibi Chelsea'nin kendisi için 6 milyon pound önerdiği söylentileri ve henüz 16 yaşında iken Sparta Prag formasıyla mücadele etmesi ve aynı sezon ilk golünü atarak erken yaşta vitrine çıkması Vaclav Kadlec'i çek futbolunun son zamanlarda yetiştirdiği en iyi ve en çok umut bağladığı oyunculardan biri olması için yeterli sebeplerdi.

Vaclav Kadlec, çocuk denilecek yaşta Çek Ligi'nde forma giymeye başlamış ve erken yaşta tecrübe edinmişti. Altyapı eğitimini Bohemians'ta tamamlamış ve henüz 16 yaşında 500.000 euro karşılığında Sparta Prag'a transfer olmuş. Transfer edildiği sezondan bu yana giderek daha sık forma şansı bulmaya ve gollerini sıralamaya başlayan Kadlec'in adı bir dönem Chelsea ile anılmış, Premier Lig'e adım atacağı konuşulmuştu. Frankfurt kendisi için kulübü Sparta Prag'a 3.5 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Kısa kariyerinde Sparta Prag formasıyla 105'i ilk 11 olmak üzere 147 maçta forma şansı bulan Vaclav, rakip fileleri 39 kez havalandırırken 13 gol pası verdi. Alt yaş kategorilerinde bir çok kez milli formayı giydikten sonra, 12 Ekim 2010 tarihinde, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan Milan Baros'un yerine forma giydiği Liechtenstein karşılaşmasında bir de gol atan Kadlec, Çek futbol tarihinin en genç golcüsü ünvanını elinde bulunduruyor. Ayrıca geçtiğimiz yaz düzenlenen U21 Dünya Şampiyonasında 6 maçta 4 gol atma başarısı göstermiş.

Kadlec'in transfer tercihini Almanya'dan yana kullanması, Bundesliga'nın bir çok Çek ve Orta Avrupalı oyuncuya ev sahipliği yaptığından dolayı uyum, kültür sorunu yaşamayacak olması muhtemeldi. Sezona çok hızlı bir giriş yaptı. Forma giydiği ilk 3 maçta 3 gol, 1 asist ile oynadı. Çek futbol liginin sert koşullarında, çok genç yaştan beri mücadele etmiş olsa da hala daha sahip olduğu fiziksel özellikler onun en büyük dezavantajı. Çok fazla faule maruz kalıyor. Teknik direktör Armin Weh tarafından en uçta tek forvet olarak görevlendirildiği maçlarda ilk gollerini sıralamaya başlamıştı, ama sonrasında Joselu'nun özellikle Schalke maçında ortaya koyduğu performanstan sonra istikrarlı olarak forma şansı bulamadı. Bazen en uçta Lakic, Aigner ve Joselu ile birlikte yer alırken İnui ile forvet arkasında görev aldığı maçlarda oldu.

Bundesliga'ya hızlı bir yarış yapmıştı, ama devamında beklentilerin altında kaldı. İlk haftalarda Braunschweig ve Werder Bremen maçlarında çok etkili oynasa da bu performansı sezonun geri kalan kısmına yansıtamadı. Çevikliği, sırtı dönük oynama becerisi ve topu ayağına aldığında birden vites yükseltmesi en büyük artıları. Çok hızlı, tekniği ve bitiriciliği de gayet iyi, ama şu sıralar çok formsuz. Dün oynanan Freiburg maçında oyuna sonradan dahil oldu ve bir de net gol kaçırdı. Bundesliga'da Ekim ayından bu yana gol atamıyor. Son resmi golünü Aralık ayında Sandhausen ile oynadıkları kupa maçında attı ve artık orucunu bozsa iyi olacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder