29 Mart 2014 Cumartesi

Maç Yazısı: Karabükspor - Beşiktaş


Maçın hemen başlarında Oğuzhan, Beşiktaş yedek kulübesinin önünde topu takım arkadaşına aktardıktan sonra kendini bir anda yere bırakıverdi ve o andan itibaren maçın geri kalan kısmının nasıl şekilleneceği az çok belli olmuştu.

Maçtan önce herhangi bir futbol izleyicisi ile bu maç hakkında konuşsanız gollü ve bol pozisyonlu bir maç olmayacağına dair hemfikir olurdunuz. Öyle de oldu zaten. Karabükspor takım savunması ve oyun kurgusu ile kilidi açılması zor bir takım ve bu sayede Avrupa Ligi'ne katılma şansını devam ettiriyor. Son 7 haftada kalesinde sadece penaltılardan gol gören Beşiktaş ise elindeki en yaratıcı 3 oyuncunun ikisinden yoksun olarak geldiği Karabük'te en önemli kozu Oğuzhan'ı da kaybediyor.

Bir sezon boyunca sakatlanan oyuncuların takım içi önemi ve bu sakatlıkların sonuçları baz alındığında en çok sorun yaşayan takımlar sıralaması yapsak Dortmund ve Beşiktaş zirveye oynar, yanlış mıyım? Partneri Pedro Franco ile müthiş bir uyum yakalayan ve Dragao'da imkansızı çizgiden çıkaran performansına yaklaşan Ersan ile takımda topu ileri taşıyabilecek, dripling kabiliyeti dünya çapında olan Gökhan Töre'den yoksun olan Beşiktaş'ın zirve yarışındaki rakiplerinin de puan kaybettiği böylesine zor bir deplasmandan istediğini alamayarak dönmesi normal karşılanabilir aslında.

Oğuzhan'ın sakatlanıp oyundan çıkması, oyunun gidişatını direkt olarak etkiledi ama Bilic'in Almeida hamlesi yerinde değildi. Oğuzhan'dan sonra takımda topu alıp hücum bölgesine taşıyacak bir tek oyuncu bile kalmadı. Ramon Motta bu tür durumlarda -özellikle Antalya karşılaşmasında- başarılı bindirmeler yaparak hücumu zenginleştirmeye çalışıyor ama o da bir yere kadar. O nedenle zorunlu yapılan değişiklikte daha sonra oyuna oyuna dahil olan Kerim Frei hamlesi bu anlamda daha doğru olurdu. Beşiktaş'ın Oğuzhan ve Gökhan'dan yoksun olduğunda çok verimsiz kaldığı maçlarda bile ansızın skora katkı yapabilecek olan Olcay'a güvenmek istiyorsun ama Olcay, Beşiktaş kariyerindeki en kötü dönemini yaşıyor. 

Kiralık oyuncuların maç içindeki rolü de dünyada sadece Beşiktaş'ın başına gelebilecek kadar ekstremdi. Dany'in Galatasaray maçındaki truva atı performansından sonra yeni bir saçmalardan seçmesi ile topu önünde bulan Eneramo golü atıyor, gol sevincine akrabaları takla atarak eşlik ediyor. İnanılacak gibi değil!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder