31 Ağustos 2014 Pazar

Mersin İY - Beşiktaş / Güya Süper!


Böylesine kötü bir zeminde, yüksek sıcaklık ve nem altında oynanan maçta sahadaki oyunu, oyuncuların performansını değerlendirmenin veya olumsuz yorumda bulunmanın mantığı yok çünkü tüm bu olumsuz şartlar ve Türk futbolunu yöneten kişilerin mantık yoksunluğu, dün gece futbol topuna hükmetmeyi imkansız hale getirdi. 

Beşiktaş, Emirates'in muhteşem zemininde, futbol oynamak için oldukça elverişli bir havada Arsenal'e karşı kıran kırana mücadele ettikten sonra birden fazla olumsuz koşulda ilk lig maçından galibiyetle ayrılmasını bildi ama sorulması gereken sorular vardı. Beşiktaş'a neden dinlenme fırsatı tanınmıyor da maç cumartesi günü oynanıyor? Fikstür mü sıkışık, nedir? (Geçtiğimiz sezonda Beşiktaş'ın Olimpiyat'ta oynadığı iç saha maçlarının cuma akşamı oynaması, fikstürdeki bu saçmalık, bu sezon daha ilk haftadan yine karşımıza çıkmaya başladı.) Rıza hoca bir hafta önce yaptığı açıklamada saha zemininin çok kötü durumda olduğunu ve maçın İstanbul'da oynanma ihtimalinden bahsetmişti. O günden bugüne niye hiç bir önlem alınmadı? 


Maç içinde Rıza hoca, hakeme maçın ertelenmesi hususunda talepte bulunduğu söyledi ama futbol oynanması veya oyuncuların yaşayacağı ciddi sakatlıklar hakem umurunda değildi tabii ki. İlk dakikalar iki takım oyuncularının birbirlerinden çok zeminle mücadele etmesine sahne oldu ki daha yarım saat dolmadan Veli ve Oktay Delibalta sakatlanıp kenara gelmek zorunda kaldı. İlk yarı itibarıyla golü bulan takımın maçı kazanacağı görüşü hakimdi çünkü oyuncular istediklerini yapmakta zorlanıyorlardı. Mersin savunmasının hatasından faydalanan Gökhan Töre'nin hiç oyalanmadan topu Cenk'le buluşturması harikaydı. Cenk'te ikramı geri çevirmedi, harika bitirdi. Geçtiğimiz sezon Almeida'nın varlığı da yokluğu da sorunken; alternatifli hücum hattı Beşiktaş'ın bu sezon ki en büyük kazançlarından bir tanesi. Beşiktaş kalesinde pozisyonlar vermeye başlayınca Bilic'in Pedro Franco'yu sahaya sürerek oyuna müdahele etmesi çok yerindeydi. 5-3-2'ye dönüldükten sonra Mersin 3. bölgedeki etkinliğini kaybetti ve 3 puan geldi.

İkinci yarıda iki takımda da kötü zemin, sıcak hava ve nem üçlüsü nedeniyle doğal olarak yorgunluk baş göstermeye başladı. Beşiktaş rakip kalede çok fazla boş alan bulurken Cenk ve Kerim bu pozisyonlardan yararlanamadı. Murat kalesinde çok başarılıydı ama bu pozisyonlarda Demba Ba olsaydı maç çok daha erken kopardı. Takım halinde Mersin 98,1 km, Beşiktaş 97,2 km katetti. Bu rakamlar ortalamanın altındaydı ama şartlar göz önüne alındığında çok normaldi. (Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezon hiç 100 km altına düşmemişti.) Toplamda sadece 591 isabetli pas yapılabildi. 

Tüm bu olumsuzluklara rağmen iki takım oyuncularını gösterdikleri efor ve ortaya koydukları üstün mücadeleden dolayı tebrik etmek lazım. Beşiktaş çok çok önemli 3 puanı cebine koyarak İstanbul'a dönmeyi başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder