7 Ağustos 2014 Perşembe

Beşiktaş - Feyenoord / Büyüksün Baba!


Olimpiyat Stadı'nın çetin şartlarında, Demba Ba'nın golleriyle şölen havasında geçen maç, Beşiktaş taraftarını uzun zamandır hiç olmadığı kadar mutlu etmek için fazlasıyla güzel anlara sahne oldu.

Zaman zaman topla ilerlemeyi zorlaştıran ve televizyondan izlerken bile hissedilen(!) Olimpiyat Stadı'nın meşhur rüzgarı sebebiyle yoğun fiziksel mücadele ile geçen ilk yarım saatlik dilimde, iki takımda hücumda etkili olmakta zorlandı. Bilic'in ilk maçta elde edilen avantajlı skor ve takımın yaratıcı gücü Oğuzhan'ın yokluğunda, oyunu geride kabullenip, kapılan toplarla hızlı hücuma çıkmaya dayalı oyun planı, tıpkı Necip gibi zorunlu olarak sağ bek oynayan van Beek'in hatasında golü getirdi. İki maçta da sadık kalınan ve başarıyla uygulanan takım savunması turun anahtarıydı. Beraberlik golünden sonra kısa süreli gerilim yaşandı ama sorun yoktu, Ba vardı.

Attığı üç gol ile ile sadece gecenin kahramanı olmakla kalmayıp, aynı zamanda Avrupa kupalarında hat-trick yapma başarısı gösteren ilk Beşiktaş oyuncusu olarak da daha şimdiden adını Beşiktaş tarihine yazdıran Demba Ba, taraftarların yıllardır özlemini çektiği, hayallerini süslediği, siyahi golcü ekolünde zirveyi görmemizi sağlayacak kalitede olduğunun somut kanıtlarını bize sundu. Almeida'dan sonra Ba ve yeni transfer sayılabilecek Mustafa Pektemek ikilisi ile Beşiktaş hücumunun ne boyutlara ulaştığını görmenin mutluluğu paha biçilemez. Son üç sezonda Burak Yılmaz'dan sonra en çok gol atan yerli forvet olan Cenk Tosun gibi bir alternatifimiz olduğunu da unutmayalım.

Beşiktaş Ba - Pektemek ikilisi ile başka boyutlara ulaşırken, Graziano Pelle'yi elinde tutamayan ve Te Vrede'ye muhtaç kalan Feyenoord'da aynı ölçüde güç kaybetti. Dünya Kupası'nda Hollanda defansının en önemli parçaları olan Martins İndi, de Vrij ve Janmaat'ı takımdan ayrılmasıyla defans hattı adeta sıfırlandı. Kaptan Clasie'nin de takımdan ayrılırsa eğer Feyenoord'u çok zor günler bekliyor.

Takımın eksiklikleri olduğu su getirmez bir gerçek. Artık defansın sağı için günü kurtarmak adına geçici çözümler üretmek zorunda kalmamamız gerekiyor. Demba Ba'nın "sıra dışı yetenekleri olan bir oyuncu" şeklinde tabir ettiği Oğuzhan dışında istediği ara pasları alacağı orta alan oyuncusu yok ve dolayısıyla 10 numara transferi şart!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder