15 Haziran 2014 Pazar

Uruguay'ın Varlık İçinde Yokluğu


Turnuva'nın 3. gününde ilk büyük sürprizin İtalya, İngiltere ve Uruguay'ın bulunduğu ölüm grubunda averaj takımı veya başka bir deyişle zayıf halka olarak gözüken Kosta Rika'dan gelmesi beklenen bir şey değildi şüphesiz. Joel Campbell'in sürüklediği Kosta Rika'ya toslayan Uruguay bu sonuçla grupta saf dışı kaldı.

Luis Suarez, Cavani ve Forlan üçlüsünü birlikte sahaya sürme ısrarından vazgeçen Oscar Tabarez, Kosta Rika karşısında takımını 4-4-2 dizilişiyle sahaya sürdü. İleri uçta Suarez'in yokluğunda forma giyen Forlan ile Cavani hücum hattını oluşturdu. Her ne kadar eksikliği çok büyük bir boşluk yaratan Suarez sakatlığı sebebiyle Kosta Rika'ya karşısında şans bulamamış olsa da, dünyanın en pahalı hücum ikilisine ve son Dünya Kupası'nda attığı 5 gol ile Altın Top ödülüne uzanan Diego Forlan'ın takım içindeki rolü ve tecrübesi ile ölümcül hücum gücüne sahip olan Uruguay'da adeta varlık içinde yokluk yaşanıyor.

Dörtlü orta sahanın ortasında ağır yükü üstlenen Arevalo Rios ve Walter Gargano defansif yönü güçlü, fiziki açıdan son derece sağlam oyuncular ama aynı zamanda işin sadece savunma kısmında rol üstlenebilecek kapasiteye sahipler. Derin toplar atarak rakip savunmaları aşmaları veya takımın ihtiyaç duyduğu yaratıcılığı karşılamaları beklenemez ama kenar oyuncuları da bu konuda vasatın altında kalınca sorunlar baş gösteriyor.

Atletico Madrid'de geçtiğimiz sezonu kulübede geçiren, toplamda oynadığı 39 maçın sadece 7'sinde ilk 11 başlayan Cristian Rodriguez ile Stuani'nin oluşturduğu kanat organizasyonları da son derece yetersiz kalıyor. Dört savunmacı ve Gargano & Rios ikilisiyle kağıt üstünde fazlasıyla dengeli bir takım profili çizseler de, daha düne kadar turnuvanın en zayıf halkalarından biri olarak gösterilen Kosta Rika karşısında kalelerinde 3 gol birden görmeleri işlerin hiç de yolunda gitmediği kanıtlıyor. 3.5 milyon nüfuslu küçük Güney Amerika ülkesi, Luis Suarez ve Edinson Cavani gibi dünya yıldızlarını yetiştiriyor ama onları besleyecek ofansif orta saha bulamamanın sıkıntısını yaşıyor. 

Her şeye rağmen geçtiğimiz sezon boyunca yapabileceklerinin sınırı olmadığını defalarca gözler önüne seren Suarez ve Cavani ortaklığıyla Uruguay, hikayeyi baştan yazabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder