11 Haziran 2014 Çarşamba

Jugurtha Hamroun'un Karabük Macerası


Karabükspor'da sezon sona ermesiyle birlikte sözleşmeleri sona eren İlhan Parlak, Uğur Uçar, Jugurtha Hamroun ile kiralık gelen Jones Carioca ile yollar ayrıldı.

Hamroun'da Uğur Uçar gibi 11/12 sezonunun devre arasında takımı kümede tutmak amacıyla transfer edilen oyunculardan bir tanesiydi. Karabük'te 2.5 yıl kaldı ama bu süreçte takıma pek bir şey kattığı söylenemez. Jones Carioca'nın 6 aylık Karabük macerasının daha uzun bir zaman dilimine yayılmış halini düşünün, tıpkı öyleydi işte.

Standart bir kanat oyuncusunun sahip olması gereken özellikler ve yapması gerekenler bellidir. Öncelikle takımdaki diğer oyunculara nispeten daha hızlı, daha teknik olmalı, dripling becerisiyle fark yaratmalıdır; sonrasında ise hücum oyuncularını beslemeli, pozisyon üretmeli ve yeri geldiğinde gol/asist bazında skora katkıda bulunmalıdır. Hamroun'un takıma elle tutulur gözle görülür görülür bir katkıda bulunmadığı 2.5 yılda bunlardan hiç birini tam olarak yapamadığını söylesek yanlış olmaz. Çoğu zaman yedek bekledi ama oyuna girdiğinde de pek bir etki de bulunamadı. Süper Lig'de 23'ü ilk 11'de olmak üzere 41 maçta forma şansı buldu, sadece 1 gol atabildi. İlk lig golünü atmak için 2 yıl 3 ay bekledi. Karabükspor'un takım halinde şampiyon Fenerbahçe'ye karşı sezonun en üstün performansını sergilediği maç, belki de kariyerinin en iyi maçı, akılda kalıcı tek performansıydı. Kendine kulüp bulmak istiyorsa o maçın kasetini alsa iyi eder.

Maç başına gol girişimde yer alma, hücum bölgesine atılan top, ceza alanına atılan top istatistiklerinde Ahmet İlhan ve Erkan Kaş'tan üstün ama tüm bunlar Hamroun'un ilk lig golünü attığı ama hiç asist yapamadığı, Karabükspor'un sadece 33 gol atabildiği sezon için pek bir şey ifade etmiyor. Takımdaki varlığı çok bir şeyi değiştirmediği gibi yokluğu da hissedilmeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder