3 Haziran 2014 Salı

Jones Carioca'nın Karabük Macerası


Karabükspor'da sezon sona ermesiyle birlikte sözleşmeleri sona eren İlhan Parlak, Uğur Uçar, Jugurtha Hamroun ile kiralık gelen Jones Carioca ile yollar ayrıldı.

Emmanuel Emenike'den sonra aradığı golcüyü bir türlü bulamayan Karabükspor'da bu sıkıntı, yaz transfer döneminde Werder Bremen'den kiralanan Joseph Akpala ile aşılmış görünüyordu ancak işler pek de istenildiği gibi gitmedi. İlk devrenin son haftasında, Sivas deplasmanında sakatlanan Akpala sezonu kapattı.

Micheal Eneramo ile birlikte Akpala'dan doğan boşluğu doldurmak için Uruguay kulübü Maldonaldo'dan kiralanan Jones Carioca'nın Karabük macerası koca bir "0"dan ibaretti. Son 3-4 senesini çeşitli kulüplerde kiralık olarak geçiren ve ilk defa sadece ülke, şehir değil aynı zamanda kıta değiştiren, Güney Amerika sınırlarının dışına çıkan oyuncu belki uyum sağlamakta bir takım güçlükler çekti ve belki ileri uçta oynamaktan ziyade sağ çizgide görev alması performansını olumsuz yönde etkiledi ama ortalama bir Brezilyalının sahip olduğu yetenek ve teknik beceriden fazlasıyla yoksundu. Şu satırları doldurabilecek herhangi bir özelliği bile yoktu. Bitiriciliği mi iyiydi? Hayır, zaten gol pozisyonuna dahi giremedi. Hızlı, çevik veya dripling kabiliyeti ile öne çıkan bir oyuncu da değildi. Forma giydiği 14 maçta da gol-asist bazında skora etki edemedi. Yaptığı faul sayısı çektiği şut sayısından fazlaydı (11 faul, 6 şut). Yüksek ihtimalle izlenerek, araştırılarak yapılan bir transferden çok elinde kasetle gelen bir menajerin pazarlama yeteneği ile sonuçlanan bir transferdi. 

Torku Konyaspor'la berabere kalınan maçta, son saniyede eline geçen gol fırsatını değerlendirse tam bir başarısızlık hikayesine dönen Karabük macerası güzel bir şekilde noktalanabilir ve belki de Karabükspor Avrupa vizesi alabilirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder