27 Ocak 2014 Pazartesi

Maç Yazısı: Trabzonspor - Beşiktaş


Maç öncesi her yayın kuruluşunun hazırladığı muhtemel ilk 11'lerde kesinlik kazanmayan tek nokta; defansın ortasında Ersan'ın partnerinin kim olacağıydı. Sivok sakat, Escude ise nedenini kestiremediğim sebepten dolayı kadroda yoktu. Slaven Bilic'in önünde iki alternatif vardı: Pedro Franco ve Necip Uysal.

Necip, ilk ve tek stoper deneyimini Elazığspor maçında yaşadı. Maç genelinde iyi performans sergilemiş, hatta bazı kesimlerce bu bölgeye devşirilmesi bile gündeme gelmişti. Bilic, Avni Aker gibi ligin en zor deplasmanlarından birinde Necip'e şans vererek gereksiz risk almasını beklemiyordum açıkcası. Gerek yoktu zaten. Elinde gerçek bir stoper oyuncusu Pedro Franco dururken Necip'ten yana tercih kullanmak anlaşılır değil. Ersan-Necip ikilisi maç boyunca vasatın altında kaldı ve bu bölgeden oyuna top sokmakta sıkıntı yaşadı. Zaten Pedro Franco'nun en önemli özelliklerinin birinin de normal bir defans oyuncusuna nazaran teknik açıdan daha donanımlı olması ve geriden oyun kurma özelliği olduğu sürekli dillendirilmiyor muydu?

Joker Atiba'nın sağ beke kaydırılması, Beşiktaş orta sahasını çok başka boyutlara indirgiyor. Atiba'nın yokluğunda Fernandes ve Oğuzhan'ın yanında orta sahanın ağır yükünü üstlenip dengeyi sağlamada ve pas oyununda sıkıntılar baş görmeye başlıyor. O nedenle sağ beke mutlaka bir transfer yapılmalı, takımdaki her boşluğu Atiba'yla doldurmaya son verilmeli ve Atiba asıl mevkisindeki yerini almalı. Serdar'ın üç büyüklerden ayrılıp daha sonra yeniden dönmüş olması başarı olarak gözükse de ilk bir kaç haftaki performansı dışında yeterli seviyeye ulaşamadı, bu bölgeye transfer şart!

1 puan ise sahadaki oyuna bakıldığında gayet makul. Trabzonspor'un maçın sonlarına doğru iyice yaslanıp oyunu kendi yarı sahasında kabullenmesi, Bilic'in yerinde hamleleri(Holosko-Franco) ve beklerin ofansif katkıları Beşiktaş'ın puan almasını sağladı. Ramon Motta'nın takıma kattığı agresifliklerden ziyade zaman zaman yaptığı başarılı bindirmeler gayet iyi. Fernandes yoklara oynamaya devam ediyor ama yine  de kullandığı duran top sayesinde Beşiktaş golü buldu. Dahasını da olabilirdi aslında. Son 10 dakika takımın ayağı yere daha sağlam basmaya başladı. Oğuzhan'ın maç sonu yaptığı açıklamasında da bahsettiği gibi 5 dakika daha olsa daha farklı şeyler olabilirdi.

Trabzonspor'un bu seneki en büyük kazanımı olan Emre Güral'a değinmeden olmaz. Potansiyeli çok yüksek, kumaşı iyi derler ya hani. Altyapı eğitimini Almanya'dan alan bir oyuncu ve bir kaç küçük rötuş ile çok daha iyisini yapabilir. Yaptığı gol vuruşu mükemmel, çok akıllıca. Bursa maçında da harika bir gol atmıştı. Seken topu sol ayağıyla kontrol edip yine sol ayağıyla yere indirmeden topu ağlara göndermişti. Yanlış hatırlamıyorsam Bobo'nun Manisa deplasmanında attığı gol gibiydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder