6 Ocak 2014 Pazartesi

Karabük Macerası Kısa Sürenler


İlk devrenin sonuna doğru müthiş bir ivme yakalayan ve puan tablosunda 8. sırada kendine yer bulan Karabükspor'da sezon başında büyük umutlarla transfer edilen 3 oyuncu ile yollar ayrıldı. 

1.) Sebastian Puygrenier: Kariyerinde Zenit, Monaco, Bolton ve ismiyle özdeşleştiği Nancy gibi takımlarda, Avrupa'nın çeşitli liglerinde forma giydikten sonra, geçmiş yıllarda Karabükspor'un çok canını yakan savunma zaafların aşılması için transfer edilen Puygrenier'in Karabük macerası çok iyi başlamıştı. Ligin ilk 8 haftasında kendine ilk 11'de yer bulmuş ve bir anda takımda savunmanın lider ismi haline gelmişti. Tolunay Kafkas'ın oturttuğu takım savunmasının kilit adamlarından biri olarak gözüküyor, Karabükspor'un Süper Lig'e çıktığından beri yaşadığı savunma sıkıntısına çözüm sağlaması bekleniyordu. Ligde forma şansı bulduğu maçlarda; kırmızı kart görerek oyundan atıldığı ve dolayısıyla skora direkt etki ettiği Galatasaray maçı haricinde çok iyi performans sergiledi. Çok hızlı olmasa bile kafa toplarındaki hakimiyeti - Geçen sezon Nancy forması ile ligde 7 golü bulunuyor-, pozisyon bilgisi ve özellikle tecrübesi ile güven veriyordu. Fakat Galatasaray maçında gördüğü kırmızı kartın ardından gözden düştü, eski seviyesine ulaşması uzun sürdü ve buna kariyerinde ilk defa stoper mevkine kaydırılan Yiğit İncedemir'in bu bölgede gösterdiği iyi performans da eklenince tribün müdavimlerinden biri haline geldi. Takım yokluğunu hissetmedi, aksine çıkışa geçti. Bu da isimlere bağlı kalmaksızın uygulanan takım halinde savunmasının yarattığı etkinin ve sağladığı başarının en büyük göstergesi. Yollar ayrıldı, buna en çok ismini her maç farklı telaffuz eden Necmettin Şeyhoğlu anonscusu olmuştur.



2.) Morten Pedersen: Türkiye'ye transfer olan en kariyerli futbolculardan biriydi fakat Karabük'te geçirdiği süre boyunca takıma elle tutulur gözle görülür bir katkı sağlamadı. Ligde sadece bir maçta ilk 11'de şans buldu. Hiç olmazsa iyi bir alternatif olabilirdi ama kulübeye bile zenginlik katamadı. Dünya çapında nam salmış sol ayağı ve duran top yetenekleri ile bile fark yaratamadı, olmadı.



3.) Eren Güngör: Altay'da başlayan ve Kayserispor'da geçirdiği ilk yılda büyük çıkış yaptıktan sonra A milli takım seviyesinde devamlılığı sağlayacak, 3 büyüklere transfer olacak genç yeteneklerden biri olarak gösterilirken yaşadığı ağır sakatlıklar nedeniyle 2 yıl boyunca toparlayamayan Eren yine de Anadolu kulüpleri seviyesinde ligin en başarılı stoperlerinden biriydi. Geçtiğimiz sezon sonu Kayserispor'da düşünülmemiş, Karabükspor'a imzalamıştı. Aynı  zamanda Tolunay Kafkas'ın eski öğrencisiydi. Kağıt üzerinde başarılı bir transfer olarak gözükse de sadece 2. ve 3. hafta kadroya girebildi. Sonrasında sakatlandı, ilk devre sona erene kadar sakatlığı sebebiyle kısa süren Karabükspor macerasında hiç forma şansı bulamadı. Yalnızca tesislerde oynanan bir hazırlık maçında 9 numaralı forma ile gördük onu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder