1 Aralık 2013 Pazar

Maç Yazısı: Fenerbahçe - Beşiktaş


Maç sonu yaptığı açıklama da "Müsabakanın her dakikasında futbol adına güzel şeyler oldu" diyerek özetlemiş Ersun Hoca. Tam anlamıyla harika bir maçtı, son zamanda oynanan derbilerde hasret kaldığımız türden. Sadece maç öncesinde değil, maç içinde de yüksek heyecanı barındıran derbilerden.

Galatasaray derbisinde Bruma ile girdiği ikili mücadele sırasında saçma bir hareketle topu rakibine kaptıran, bu sayede rakibin skoru dengelemesine, oyuna ortak olmasını sağlayan ve dün akşamki maç boyunca sahada olan bitenden bi' haber olan Serdar'a değinmeden olmaz. Tam anlamıyla döküldü. İlk yarıda yenilen iki golde de refakatçi görevini üstlenmiş gibiydi. İlk golde savunmanın arkasına atılan topu algılayıp, belini çevirene kadar Sow, golü getirecek vuruşu yaparken, ikinci golde ise ofsaytı bozduğu yetmezmiş gibi yine Sow'un vuruşunu yapmasını engelleyecek bir hamlede bulunamayacak kadar ağır kaldı ve bu derbide de bireysel oyuncu hataları, Beşiktaş'ın aleyhinde skora etki de bulunan yegane faktörlerden biri oldu. Bu nedenle bu bölgeye takviye yapılması şart! Olmadı 1 Atiba daha alınsın. Ersan'da Beşiktaş'a geldiği ilk günlerden fazlasıyla uzak performans sergilemeye devam ediyor. Dragao Stadı'nda inanılmazı çizgiden çıkaran Ersan'dan eser yok.

Sakatlanan Veli'nin yerine sahaya sürülen Necip'in 19 dakika sonra, 2. sarıdan atılması inanılacak gibi değil. Pozisyon tartışmaya açık fakat faul yapma gerekliliği olmayan bir pozisyonda bir o kadar da gereksiz müdahelede bulunmak yersizdi. Kanımca; kırmızı kart kararını ağır bulsam da tecrübesiz denilmeyecek kadar çok derbi görmüş Necip'in hareketi çok yersizdi. Zaten gözü dönmüş halde saldıran Fenerbahçe'yi daha da iştahlandırdı.

Tolga'nın maçın tamamında ortaya koyduğu performans takdire şayan, Atiba bilindik, Almeida'nın gol vuruşları ise first class'tı. Veli'nin Oğuzhan işi pasıyla buluşur buluşmaz yaptığı vuruş, aman allahım! Dünyada sayılı golcülerin yapabileceği türden, aldığı maaşın hakkını ilk defa bu kadar net veren bir gol vuruşuydu. Oğuzhan'ın Egemen'e açma-germe yaptırdıktan Almeida'ya yaptığı asist, maçın Beşiktaş bazında en güzel hareketleriydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder