12 Aralık 2013 Perşembe

Fernandes Nereye Koşuyor?


Fernandes'in performansı son 4-5 haftadır istikrarlı bir biçimde düşüş gösteriyor, eyvallah. Benim canımı sıkan bu değil. Oğuzhan'ın 4 yıllık mukavelesinde toplamda 1 milyon 850 bin euro garanti ücret alacağı yazıyorken Fernandes, yıllık 2.1 milyon euro kazanıyor ve durum ne hikmetse onu memnun etmek için yeterli değil. Asıl canımı sıkan bu!


Basında sözleşme şartları ve görüşmeleri ile ilgili bir çok şey yazıldı, çizildi fakat bir türlü sonuca varılamadı. Zamanında feda koşulları çerçevesinde yıllık ücretinde indirime gitmeyen ve dolayısıyla takımla yolları ayrılan Quaresma'nın Porto'ya döneceğinin konuşulması, Fernandes için iyi bir örnek teşkil etmeli aslında. Beşiktaş'a yıllık 3.5 milyon euro'ya imza atan ve bir önceki sezon yıllık ücretinde indirimi kabul etmeyen Quaresma'nın durumu ortada. Kendisine bu denli yüksek maaşı verecek bir Avrupa kulübü yoktu ve kariyerine Katar'da devam etmek zorunda kaldı. Ne kariyer ama! Resmen geçmişine ve yeteneğine ihanet değil de ne? Ve şuan Beşiktaş'tan kazandığının belki de 3'te 1'ine  ona kapılarını yeniden açan eski kulübü Porto'yla anlaşma şartlarını görüşüyor. Fernandes, bu şekilde düşünmeye, sahada hiç bir varlık göstermemeye devam ettikçe sonu Quaresma'dan bir farkı olmayacak ve beğenmediği yıllık ücretinin peşinden kendini Arap sermayesinin kollarına bırakacak olması muhtemel çünkü Avrupa'nın 5 büyük liginde bu şartları kabul edecek bir takım yok, yarısını bulabilirse şükretmeli!

Fernandes, uzun zamandır milli formadan uzak ama bu, milli takım havuzunda kendine yer bulamayacağı anlamına gelmiyor ki Beşiktaş formasıyla milli takıma seçildiği dönemlerde oldu. Milli takımda kendine yer bulmak istiyorsa gereken performans seviyesine ulaşması bir yana düzenli forma şansı bulması, oynaması gerekiyor ki oynuyor da. Bu amaç doğrultusunda, Dünya Kupası'nda yer almak için düzenli olarak oynayabileceği bir takım arayan oyuncuların sayısı bir hayli fazlayken Fernandes'in gemileri yakması, aldığı sürenin değerini bilmemesine açıklanabilir cinsten değil. Üstelik Almeida'nın aynı süreç içerisinde yükselen grafiğini de göz önüne alırsak hiç değil.  

Artık bir sonuca varılmalı. Önder Özen'in oyuncunun takımla olan geleceği hakkında en yakın zamanda bir açıklama yapması gerekiyor çünkü kafasında olayı bitirmiş gibi davranan Fernandes'in saha içi performansı, takımı da olumsuz yönde etkiliyor. Yanlış anlaşılmasın. Fernandes muhakkak gitsin demiyorum. O hala takımın en değerli oyuncularından bir tanesi ama ben sadece ne düşündüğünü veya ne hissettiği hususunda bir sonuca varamıyorum, ne yapmaya çalıştığını da anlamıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder