5 Nisan 2014 Cumartesi

Finalin Adını Eski Kartallar mı Koyacak?


Avrupa Ligi çeyrek final eşleşmelerinin ilk ayağına, zamanında yolu Beşiktaş'tan geçen ve kısa zamanda taraftarın gönlünde taht kuran ama yine de tadı damağımızda kalan isimler damga vurdu. İnönü'nün gördüğü en klas ama bir o kadar da hassas Tangocu ile adı Beşiktaş ile anıldığından Birleşik Arap Emirliklerinin yolunu tutana kadar her şeyiyle olay olan, en özel yetenekler ile bezenmiş bir Portekizli..

2006 senesinde UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale kadar ilerleme başarısı göstermiş olan Basel'in bu başarısında aslan payı, aynı zamanda o sezon turnuvanın gol kralı olan Matias Emilio Delgado'ya aitti. Kariyerinin en iyi dönemini geçirdikten sonra yolu İstanbul'a düşen Delgado, kısa zamanda Beşiktaş taraftarının sevgisini kazanmış, İnönü'de iz bırakan simalardan biri olmuştu. Sakatlık belasından kurtulamadıktan ve gözden düştükten sonra Birleşik Arap Emirlikleri'nin yolunu tutan, kendisininden bihaber olduğumuz uzun soluklu Al Jazeera macerasından sonra, tam 8 yıl sonra Basel'e geri döndü ve kendi dejavusunu yaratmasına ramak kaldı. Valencia'yı 3-0 ile geçtiler, biri "Delgado golü" olmak üzere iki golün altında Tangocu'nun imzası vardı.

Türkiye'yi Arap ülkeleri öncesi sıçrama tahtası veya geçiş süreci olarak görmek doğru olur aslında. Avrupa Ligi'nde takımını sırtlayan Ricardo Quaresma'da kısa süren Al-Ahli kariyerinin ardından en ünlü yüzlerinden biri olduğu eski kulübü Porto'ya dönüş yaptı. Uyum süreci diye bir şey söz konusu dahi olmadı, hemen ilk 11'deki yerini ayırttırdı. Önce Frankfurt ve Napoli'nin evi San Paolo'da sahne aldı, turu getiren isim oldu. Çeyrek finalin ilk ayağında Sevilla'yı ağırladıkları maçta dünya çapında eşi benzeri olmayan sağ ayağının dışıyla Mangala'ya harika bir asist yaptı ve rövanş öncesi tur kapısını araladılar.

Hikayelerinde bir çok ortak nokta bulunan bu iki eski Beşiktaşlı, geri dönüş yaptıkları ve isimleriyle özdeşleştikleri kulüplerini finale taşır ve belki Torino'da birlikte boy gösterirler, kim bilir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder