4 Mayıs 2014 Pazar

Maç Yazısı: Beşiktaş - Kasımpaşa


Beşiktaş için sezonun geri kalanında sıkça tekrarlandığı gibi sahadan galibiyetle ayrılmasına rağmen sonunda galibiyeti gölgeleyen unsurların belirdiği bir maç oldu. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma umutlarının devam etmesi adına mutlak üç puan parolasıyla çıkılan maçta Beşiktaş vasat bir oyuna rağmen galip gelmesini bildi ama iki oyuncusunu soyunma odasına sedye ile göndermek zorunda kaldı.

Sezon boyunca yapılan oyuncu değişikleri, sakatlık sebebi ile yapılan zorunlu oyuncu değişikliklerine oranlandığında Beşiktaş'ın Süper Lig lideri olduğunu söylesek yanlış olmaz. Elbet bu sakatlıkların sonu olacak ama tesislerde zeminin uzun zamandır değiştirilmemiş olmasının bu sakatlıklara neden olabileceği sıkça dillendiriliyor. Slaven Bilic'in modern ama bir o kadar da ağır olduğu söylenen antrenman metotlarının bireysel çalışmasını yapmayan oyuncular üzerinde olumsuz etkileri olabileceği de sakatlıkları körükleyen nedenlerden biri olabileceği söyleniyor. Bu kadar sakatlığının tesadüf olmayacağını düşünürsek bu konuda bir aşama kaydedilmeli artık. 

Oğuzhan'ın bu sezon 6. golünü bulması, yaptığı bireysel şut çalışmalarının ürünü ama bu kadar kolay sakatlanması da açıklanabilir değil. Onun dışında Ersan-Franco ikilisiyle oynadığında pozisyon vermeyen, sadece penaltıdan gol yiyen takım, Ersan'ın sakatlığı sonrası her maç gol yiyen ve gerilim filmi izletmeye aday bir takıma dönüştü. Maçın yıldızı ise varını yoğunu sahaya aktaran, harika bir Beşiktaşlılık karakterine sahip olan Atiba'ydı. 

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ne katılma iddasını sürdürüyor ama tribünlere bakıldığında hiç de öyle bir hava yok. Passolig uygulaması, bunun en büyük sebebi ama derbi sonrası gece kulübünde Gökhan Töre'nin yaralanması ile sonuçlanan olaylar umut kırıcıydı, güven sarsıcıydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder